Zanimljivosti

Zanimljivosti

RUSKI MOST KOJI DRŽI NEKOLIKO REKORDA U MOSTOGRADNJI

Viseći most u Vladivostoku na krajnjem istoku Rusije ima raspon glavnog luka 1.104 metra, visina pilona je 319 metara, visina je 70 metara iznad površine mora

Izvor: AQTR.

RIJEČ-DVIJE O RUSKOJ EMIGRACIJI U HRVATSKOJ …

Ruska emigracija u Hrvatskoj imala je svoje zlatno doba od 1921. do 1941. godine, kada je u Hrvatsku stiglo ili je posjetilo u prolazu više od deset tisuća ljudi. Oni su sami sebe najčešće nazivali izbjeglicama ili prognanicama, jer riječ emigrant označava osobu s prebivalištem, a ruski ljudi koji su došli u stranu zemlju i željeli brzi povratak u domovinu a nitko od njih nije mogao ni pomisliti da ostane ovdje zauvijek i nikada više …
Izvor: adriaticnews.

RUSKI GRADOVI …

Kako stići u Rjazanj? Najbolje prijevozno sredstvo je vlak koji polazi s Kazanjskog željezničkog kolodvora u Moskvi, točnije s jedne od dvije postaje koje se zovu Rjazanj–1 i Rjazanj–2 i udaljene na svega par koraka. Put od 200 km do Rjazanja ćete prijeći za oko dva i pol sata.
Izvor: RUSSIA BEYOND.

  ENISEJSK, SIBIRSKI BAROK U KAMENU I DRVU …

Enisejsk, jedan od najstarijih gradova u Sibiru, 2019. godine obilježit će 400-godišnjicu osnutka. Ovaj grad odavno se smatra turističkim središtem Sibira, jer je gotovo u potpunosti sačuvao autentičan izgled sibirskog grada iz 18. i 19. stoljeća: nekadašnja vojna utvrda danas je gradić u kojem gotovo nema suvremene arhitekture.
Izvor: RUSSIA BEYOND

  OVA JE DJEVOJKA PROZVANA NAJLJEPŠOM NA SVIJETU …

Izvor (ruski): Ok.No.Mobi

  ZAŠTO SU RUSKINJE MEĐU NAJLJEPŠIM ŽENAMA NA SVIJETU …

Ruskinje su među najljepšim ženama na svijetu već generacijama. Imaju izražajne oči, prekrasnu kosu i put na kojoj im mnoge žene mogu pozavidjeti. U čemu je tajna njihove ljepote? Ruskinje imaju velike oči i vole ih isticati make-upom. Gotovo da i ne možete vidjeti Ruskinju koja iz svog doma izlazi na ulicu bez make-upa na očima.
Izvor: topbalkan.blogspot.hr

  ZVIJEZDA NA SAT VREMENA …

Svijet filma je okrutan i selektivan, ali redovi lijepih djevojaka koje lete poput moljaca do opasne svjetlosti nikada neće nestati. Postoje, međutim, oni koji, u različitim prilikama na vrhuncu svoje slave, dobrovoljno ostavljaju promjenjivo umjetničko okruženje i ponovno započinju život.
Izvor (ruski): anews.com

   OKO SVIJETA ZA 60 dana – 2018. …

Poduzetnici i decision-makeri iz cijelog svijeta idu na put oko svijeta na putovanje kroz 5 kontinenata …
Izvor (ruski): shine.city